Comunicat de presa – Sansele energiei regenerabile

▪ 0 COMENTARII ▪

ziua_energiei_brasovEvenimentul va aborda tematici privind producerea energiei din biomasa si va fi prezentat de TTM, sub egida „Ziua Energiei la Brasov”.

Aflat la cea de-a doua editie, evenimentul va informa participantii cu privire la legislatia si noile tehnologii pentru producerea energiei din surse regenerabile.

Brasov, 02 iunie 2009. „Cum pot fi transpuse concret în Romania proiectele privind producerea energiei din surse regenerabile?” Aceasta intrebare sta în centrul celei de-a doua zi dedicata energiei din biomasa Brasov la 9 iunie 2009. Este al doilea an cand acest eveniment este organizat de S.C. Transfer de Tehnologie si Management SRL (TTM) Impreuna cu Camera de Industrie si Comert Brasov, Universitatea Transilvania Brasov si Clubul Economic German Brasov.

Cel de-al doilea eveniment dedicat energiei din biomasa organizat la Brasov ofera o privire de ansamblu actuala asupra situatiei activitatii de cercetare în universitati si dezvoltarii tehnologice în Industrie, în special în cazul instalatiilor cu biogaz, centralelor termo-electrice pe biomasa, combustibililor Tnlocuitori si energiei eoliene. Se pune un accent deosebit pe exemplele concrete si capacitatea de transmitere a cunostintelor. Cu aceasta ocazie, doamna deputat Sulfina Barbu, va prezenta o analiza actuala a situatiei legislative. Printre ceilalti referenti se numara Prof. Dr. Milan Martinov de la Universitatea Novi-Sad, Serbia, Prof. Dr. loan Vasile Abrudan, Decanul Facultatii de Silvicultura a Universitatii Transilvania Brasov precum si Rectorul Universitatii Transilvania Brasov, Prof. Dr.-lng. Ion Visa.

Reprezentantii Tntreprinderilor romanesti si germane vor informa participantii la eveniment, în trei blocuri tematice, cu privire la proiecte concrete din domeniile: Instalatii de biogaz si Centrale termo-electrice de biomasa precum si utilizarea Combustibililor Tnlocuitori si Energia eoliana. Referatele legate de rentabilitate, subventii nerambursabile si finantari completeaza acest eveniment.

Participantii au posibilitatea unui intens schimb de idei cu reprezentantii producatorilor instalatiilor din Germania.

A doua zi dedicata energiei din biomasa se desfasoara Tntre orele 08:30 – 14:00 la Hotelul Ramada din Brasov. Prezentarile vor fi traduse simultan (germana / romana). Participarea este gratuita.

Alte informatii privind organizatorul evenimentului:

TTM este o societate de consultanta si dezvoltare de proiecte in domeniul energiei regenerabile. Ea transfersa in Romania concepte de instalatii si tehnologii verificate si colaboreaze in acest sens cu proiectanti de frunte, producatori si operatori din Germania si Romania, in domeniile instalatiilor de biogaz, centralelor termo-electrice de biomasS si combustibili înlocuitori precum si a instalatiilor cu energie eoliana.

Jürgen Ludwig, General Manager al TTM, activeaza de peste 10 ani cu succes in calitate de consultant al întreprinderilor, în propria intreprindere de consultants (Result Counts) în Germania. impreuna cu partenerii sai ofera consultanta Intreprinzatorilor si Intreprinderilor precum si institutiilor publice. Incepand cu anul 2007 opereaza si societatea TTM din Brasov.